Bindweefsel is weefsel dat onderdeel is van alle organen in een lichaam. Hierdoor lopen o.a. de bloedvaten en zenuwen, maar het ondersteunt en verzorgt ook je organen. Goed bindweefsel zorgt ervoor dat je een jong, strak en rimpelvrij gezicht krijgt, met een hoog gehalte elastine en collageen. Deze stoffen worden naarmate je ouder wordt steeds minder aangemaakt. Hierdoor wordt de huid steeds een beetje slapper, waardoor er rimpels gaan ontstaan. Om de huidconditie toch op pijl te houden kun je een bindweefselmassage ondergaan.

Werkwijze

Bij bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid - het onderhuidse bindweefsel - geprikkeld. Door de stress/verklevingen uit de huid te masseren, wordt het hele gebied behandeld. Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbeterd de effectiviteit van de spieren. Deze massage heeft als doel rimpel- en littekenvermindering.

afbeelding Bindweefselmassage

Het is zeer belangrijk dat de bindweefselmassage goed wordt uitgeoefend op de middelste en onderste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten, waardoor er collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit in de huid wordt verbeterd. Een cosmetische bindweefselmassage werkt celvernieuwend, de huid ziet er jonger en steviger uit. Tijdens een bindweefselmassage wordt zowel het decollete, hals en gehele gelaat gebied behandeld.

Bindweefselmassage kuur

Het meeste resultaat uit een bindweefselmassage behaalt u wanneer u een bindweefselmassage in kuurvorm afneemt. Een kuur bestaat uit 1 x per week bindweefselmassage, welke eventueel kan worden gecombineerd met de ELT huidverbetering behandeling , een Mesoéclat behandeling en/of een Hydrafacial behandeling. Met deze aanvullende behandelingen versterkt u het effect van de massage. Afhankelijk van de doelstelling en de huidconditie wordt de behandelfrequentie vastgesteld op 5 tot 10 behandelingen. Daarna 1 maal per zes weken bijhouden.

afbeelding Bindweefselmassage

Duur

Een bindweefselmassage behandeling duurt 60 minuten per keer, wanneer deze niet wordt gecombineerd met een andere behandeling.

Resultaat

Na iedere behandeling zult u een verbetering van de huid zien en ziet de huid er gezonder uit. Zoals hierboven genoemt werkt de behandeling het beste in kuurvorm. Na een aantal massages voelt de huid al strakker aan. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Een bindweefselmassage zorgt voor:

  • Verbetering van de huidconditie
  • Versteviging van de huid (strakkere huid) en nieuwe aanmaak van bindweefsel
  • Rimpels en littekens verminderen of laten verdwijnen
  • Stimulering van de doorbloeding van de huid
  • Stressreductie, door opheffen van de onderhuidse verklevingen
  • Verbetering van de opname van werkstoffen
  • Nieuwe aanmaak van collageen en elastine
  • Bevordering van de celdeling
  • Activering celstofwisseling
afbeelding Bindweefselmassage

Nieuw! Lipo-bindweefselmassage met LPG Endermologie

Probeer ook eens een bindweefselmassage d.m.v. onze Endermologie apparatuur! Endermologie is een intensieve, maar aangename bindweefselmassage uitgevoerd met een LPG-apparaat. Net als bij de gewone bindweefselmassage worden de huid, onderhuid en het bindweefsel behandeld, met als resultaat een stevigere, strakkere en gezondere huid.

Kom nu langs voor een consult met proefbehandeling van 40 minuten tijdelijk gratis (i.p.v. €25,-)! Tijdens het consult wordt op basis van de huidkwaliteit, het gewenste resultaat en de te behandelen gebieden een gepersonaliseerd behandelplan opgesteld.

Meer informatie Endermolgie

Prijzen bindweefselmassage

Behandeling Prijs Duur
Bindweefselmassage i.c.m. Dermalogica huidbehandeling € 79 60 min.
Bindweefselmassage kuur (5 behandelingen) € 199 5 x 30 min.
Afspraak maken

Mag ik u adviseren?
Kies voor een "Meet & Treat" consultbehandeling!

Komt u voor de eerste keer? Een tijdje geen behandeling gehad? Of misschien vindt u het lastig om een behandeling te kiezen? Tijdens de consultbehandeling gaan we samen kijken welke behandeling of kuur voor u het meest geschikt is en past bij uw huid en leefstijl.

De behandeling begint met een grondige huidanalyse, waarbij we de huid eerst goed reinigen. Vervolgens kijken we naar conditie van uw huid en bespreken we uiteraard uw wensen. Op basis hiervan wordt een product- en behandel­advies opgesteld. Vervolgens wordt direct de behandeling uitgevoerd die voor u op dat moment het meest geschikt is.

Duur: 75 minuten | Kosten: € 79,-

Afspraak maken Meer informatie

Gerelateerde behandelingen

Kijk eens op de volgende pagina's voor meer informatie gerelateerd aan bindweefselmassage.

Met de Dermalogica huidbehandelingen van Blush Clinic krijgt u een professionele en persoonlijke behandeling, afgestemd op uw huidtype en huidconditie.

Nieuw in Groningen! HydraFacial, de verbeterde versie van de microdermabrasie. Voor een stralende en gladdere huid, op pijnloze wijze.

Met deze anti-aging behandeling volgens de Mesoéclat methode draaien we effectief de tekenen huidveroudering terug, door gebruik van professionele producten.