Heeft u last van couperose, gerstekorrels, steelwratjes of andere kleine huidaandoeningen en wilt u hier graag wat aan doen. Dan is thermocoagulatie een geschikte behandeling voor u!

De behandeling

Thermocoagulatie (of coagulatie) is een behandeling waarbij de behandelaar een fijn naaldje in het te behandelen gebied steekt. Hierbij wordt de huidaandoening door warmte en elektrische stroom verhit, vernietigd en afgevoerd via de lymfe.

De methode is geheel veilig en werkt zeer effectief voor kleine oppervlakten.

De handeling wordt vaak als niet pijnlijk ervan en er is geen chirurgische ingreep voor nodig. De kans op littekenvorming is dan ook zeer gering.

afbeelding Thermocoagulatie

De zones

De te behandelen gebieden worden in samenspraak met uw behandelaar afgestemd.

Mogelijke gebieden om te behandelen zijn o.a.:

  • Couperose
  • Bezemrijs – zichtbare adertjes onder huid
  • Spinnaevi / spider naevus – ook wel spinnenkop genoemd
  • Bloedblaasje
  • Ouderdomswratten
  • Gerstekorrels
  • Fibromen, steelwratten

Aantal behandelingen

Het aantal thermocoagulatie behandelingen wordt afgestemd met de behandelaar en hangt af van onder andere uw fysieke gesteldheid en het te behandelen gebied. Het resultaat is echter in de meeste gevallen meteen zichtbaar.

Nazorg bij thermocoagulatie

Direct na de behandeling kan de huid wat rood- en gevoelig aanvoelen. Na een aantal dagen ontstaan er korstjes op de huid. Deze verdwijnen vanzelf na ongeveer 10 dagen, waarna er een egale huid zichtbaar wordt. Voor een mooie wondgenezing is het belangrijk dat u niet aan de korstjes krabt en het wondje schoon en droog houdt.

Doordat de huid kwetsbaarder is na de behandeling, adviseren wij de huid goed te beschermen met een SPF 30 of hoger.

Afspraak maken

Graag nodigen wij u uit voor een kosteloos consult. Ten tijde van dit consult worden al uw wensen besproken en vragen beantwoord. U kunt een afspraak maken via frontoffice@blushskinclinic.nlof bel tijdens openingstijden met 050 - 205 3007.

afbeelding Thermocoagulatie
Overzicht van huidaandoeningen waarbij coagulatie succesvol wordt toegepast.

Mag ik u adviseren?
Kies voor een "Meet & Treat" consultbehandeling!

Komt u voor de eerste keer? Een tijdje geen behandeling gehad? Of misschien vindt u het lastig een behandeling te kiezen? Tijdens de consultbehandeling gaan we samen kijken welke behandeling of kuur voor u het meest geschikt is en past bij uw huid en leefstijl.

De behandeling begint met een grondige huidanalyse, waarbij we de huid eerst goed reinigen. Vervolgens kijken we naar conditie van uw huid en bespreken we uiteraard uw wensen. Op basis hiervan wordt een product- en behandel­advies opgesteld. Vervolgens wordt direct de behandeling uitgevoerd die voor u op dat moment het meest geschikt is.

Duur: 75 minuten | Kosten: € 79,-

Afspraak maken Meer informatie

Gerelateerde behandelingen

Kijk eens op de volgende pagina's voor meer informatie gerelateerd aan thermocoagulatie.

Met de acne huidbehandelingen bij Blush, zoals een chemische peeling of diepte reiniging, bent u snel van uw huidprobleem of acne littekens af.

Kom naar Blush Clinic Groningen voor diverse effectieve (en ontspannende) anti-cellulite behandelingen! O.a. cupping, Endermologie en (bindweefsel)massages