Heeft u last van ontsierende littekens of stoort u zich aan uw striae? Dit kan behoorlijk het zelfbeeld aantasten en van grote invloed zijn hoe comfortabel u uzelf voelt in uw eigen huid. Blijf hier niet langer mee rondlopen. Met een eMatrix laserbehandeling bij Blush Skin Clinic kunt u zowel littekens als striae verminderen of zelfs verwijderen.

Er bestaan veel verschillende soorten en vormen littekens, allemaal met verschillende oorzaken. Een litteken ontstaat in principe daar waar de huid beschadigd is geweest, om zo de huid te helpen te herstellen. Hoe dieper of hoe groter de beschadiging is, hoe groter de kans is dat er later een litteken zal overblijven. Hoe verleidelijk dit vaak ook is, wanneer je korstjes van een wond(je) open pulkt of er af krabt kan dit ook leiden tot een litteken.

Soorten littekens zijn er?

afbeelding Littekens & striae
Met een eMatrix laserbehandeling bij Blush Skin Clinic kunt u zowel littekens als striae verminderen of zelfs verwijderen

Hoewel littekens vaak vlak en lichtgekleurd zijn, bestaan er verschillende soorten. Ze kunnen worden ingedeeld in 5 typen:

  • Rijp litteken: deze littekens zijn lichtgekleurd en vlak en zal zonder therapie niet meer veranderen of vervagen.
  • Onrijp litteken: wanneer het litteken nog vers is, is deze vaak wat roder van kleur en lijkt het meer op de huid te liggen. Het kan ook zijn dat een onrijp litteken jeukt en zelfs pijn doet. Doordat de huid hieronder zich nog verder aan het herstellen is, kan dit litteken nog vervagen na verloop van tijd.
  • Hypertrofisch litteken: dit zijn verdikte littekens, die vaak ontstaan na brandwonden of bij mensen met een donkere huid. Dit type litteken is vaak rood en kan ook pijnlijk zijn, waarbij een belangrijk kenmerk is dat het litteken niet groter is dan de oorspronkelijke wond.
  • Keloïd litteken: dit is woekering van littekenweefsel en ligt dik en onregelmatig op de huid. IN tegenstelling tot hypertrofische littekens, kunnen keloïden zich ook buiten de plaats van de oorspronkelijke wond bevinden. Dit soort litteken kan zelfs nog maanden na de verwonding ontstaan.
  • Atrofisch litteken: in plaats van op de huid, ligt dit soort littekens vaak juist verzonken in de huid. Dit type litteken ontstaat wanneer de huid zichzelf niet goed kan herstellen, omdat er niet genoeg nieuw huidweefsel wordt aangemaakt tijdens het genezingsproces. Dit zie je vaak ontstaan bij hevige acne of na waterpokken

Om littekens effectief aan te pakken is het van belang om te identificeren om welk type litteken het gaat. De huidtherapeuten van Blush Skin Clinic staan klaar om dit voor u te doen en samen met u een behandelplan op te stellen.

afbeelding Littekens & striae

Wat is striae?

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt bij het horen van het woord striae, maar striae is eigenlijk een vorm van littekenweefsel. Wanneer de huid binnen een korte tijd snel oprekt kunnen hier strepen ontstaan die soms zelf roodpaars van kleur zijn. Dit gebeurt vaak tijdens een groeispurt, bij snelle gewichtstoename of tijdens een zwangerschap. Striae komt vaak voor op de huid rond de billen, bovenbenen, borsten en buik.

afbeelding Littekens & striae

Waarom littekens en striae behandelen met laser?

Om littekens en striae te verwijderen of te verminderen wordt gebruik gemaakt van de revolutionaire eMatrix laser. Door met de laser kleine impacten in de huid te maken wordt huidvernieuwing gestimuleerd en wordt er langzaam een nieuwe huidlaag aangemaakt. Hierdoor treedt er zichtbare verbetering op bij littekens. Na elke behandeling wordt de huid gladder, zachter en egaler. De kleur van het litteken verbetert en zelfs pijn en jeuk kunnen afnemen.

Door littekens te behandelen met laser kunnen we er voor zorgen dat ze minder zichtbaar worden of zelfs uiteindelijk helemaal verdwijnen. Zo kan een verdikt litteken bijvoorbeeld platter worden gemaakt, terwijl een atrofisch litteken (zie hierboven) juist zal worden opgevuld. Daarnaast kan een laserbehandeling er voor zorgen dat kleurverschillen worden verminderd.

De precieze aanpak van de behandeling is afhankelijk van het soort litteken dat wordt behandeld.

Met de eMatrix laser methode kunnen zowel nieuwe als oude littekens worden behandeld.

afbeelding Littekens & striae

Vergoedingen litteken behandelingen zorgverzekeraar

Dankzij de samenwerking met Cosmetique Totale is het in de meeste gevallen mogelijk om behandelingen voor het verwijderen van littekens in het gezicht vergoed te krijgen. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Doorgaans maakt u het meeste kans wanneer u aanvullend bent verzekerd.

Wij kijken uiteraard graag met u of dit voor u ook mogelijk is. De huidtherapeut kan na het consultgesprek de verwijzing voor uw zorgverzekeraar in orde maken. Een verwijzing van een arts of dermatoloog is in de meeste gevallen niet nodig.

Afspraak maken

De resultaten van een litteken of striae behandeling zijn veel factoren afhankelijk en verschillen dan per persoon. Daarom is het van belang om samen met u de verschillende behandelmethodes door te nemen. Dit doen we tijdens een (gratis) consult gesprek voorafgaand aan de eerste behandeling. Dit consult kunt u zelf inplannen via het afspraakformulier.

Let op: U maakt via de website altijd een consult afspraak met de huidtherapeute. De eventuele vervolgafspraken worden tijdens deze eerste afspraak gemaakt.

Een behandeling bij de huidtherapeute
Speciaal opgeleid en kwaliteitgeregistreerd

De huidtherapeuten werkzaam bij Blush Skin Clinic zijn aangesloten bij Cosmetique Totale. Hierdoor bent u verzekerd van deskundig advies en de juiste behandeling.

Dankzij deze samenwerking kan onze huidtherapeut ook op doktersvoorschrift werken en worden veel behandelingen van de huidtherapeut bij Blush Skin Clinic door de zorgverzekeraars vergoed. Vraag bij uw volgende afspraak om meer informatie hierover.

De huidtherapeuten bij Blush Skin Clinic te Eelde-Groningen zijn HBO geschoold en geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. Tevens zijn zij lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH).

Logo cosmetique totale Logo cosmetique totale Logo cosmetique totale

Gerelateerde behandelingen

Kijk eens op de volgende pagina's voor meer informatie gerelateerd aan littekens & striae.

Met de acne huidbehandelingen bij Blush Skin Clinic, zoals een peeling of laserbehandeling, bent u snel van uw huidprobleem of acne littekens af.

De in Hollywood razend populaire eMatrix laserbehandeling voor huidverbetering is nu ook te ondergaan bij Blush Skin Clinic in Eelde-Paterswolde!