Kalknagels (ook wel schimmelnagels genoemd) onstaan doordat een schimmel de nagel infecteerd. Lelijk om te zien en met een nagelschaar begin je ook niets. Gelukkig is er een effectieve behandeling tegen kalknagels!  Een kalknagel laserbehandeling is er al vanaf € 65,- 

Meestal komen kalknagels voor bij de tenen, maar soms ook bij vingers. Bij de drogist en apotheek zijn verschillende middelen te verkrijgen om de schimmel tegen te gaan, zoals anti-schimmelcrèmes en druppels. Soms is het gebruik van enkel deze middelen niet voldoende. Een behandeling tegen schimmelnagels d.m.v. laser kan dan een uitkomst zijn.

afbeelding Kalknagels laseren
Klaar met het telkens maar verbergen van uw nagels onder nagellak? Pak nu uw schimmel- en kalknagels aan!

Behandeling

Bij deze laser behandeling wordt gebruik gemaakt van de ELOS laser. Hierbij wordt laser en licht gecombineerd met radiofrequentie omgezet in warmte in de nagelplaat. Hierdoor wordt de schimmel gedood. Na enkele maanden groeit er een mooie nagel terug. Om dit te bereiken zijn minimaal drie behandelingen nodig. Soms kan het zijn dat er meer behandelingen nodig zijn. De behandeling doet niet heel veel pijn en zijn vergelijkbaar met enkele gemene prikjes.

De behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren huidtherapeut van Blush Skin Clinic gespecialiseerd in laser-behandelingen. In sommige gevallen is een extra bezoek aan de huisarts nodig.

Wat kunt u zelf nog meer doen tegen schimmelnagels?

  • Het is belangrijk dat u - als aanvulling op de laserbehandeling - uw voeten of handen thuis ook goed behandelt met anti-schimmel middelen zoals crèmes en druppels.
  • Droog daarnaast altijd uw tenen extra goed af na het douchen of zwemmen.
  • Was uw voeten niet te vaak met zeep omdat dit het beschermend vetlaagje op de huid wegspoelt.
  • Trek dagelijks schone (droge) sokken aan. Het liefst wollen of katoenen sokken.
  • Gebruik tenslotte slippers in het zwembad en andere openbare plekken.
  • Zorg thuis voor een goed gereinigde badkamervloer.

De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd, bijvoorbeeld uitgevoerd door een gespecaliseerd pedicure.

Vergoeding

Laser behandelingen voor kalk- en schimmelnagels worden helaas nergens vergoed.

Afspraak maken

De huidtherapeut adviseert u tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek uitgebreid over de behandeling. Tijdens het consult kunnen we ook een inschatting maken over hoeveel behandelingen er nodig zijn en wordt er besproken welke anti-schimmel middelen voor u geschikt zijn. Dit consult kunt u zelf inplannen via het afspraakformulier op deze website. Zie voor meer informatie ook de prijzentabel hieronder.

Let op: U maakt via de website altijd een consult afspraak met de huidtherapeute. De eventuele vervolgafspraken voor de behandelingen worden tijdens deze eerste afspraak gemaakt.

Prijzen kalknagels laseren

Behandeling Prijs Duur
Consult Aanbieding € 25 Gratis 30 min.
Laser behandeling 1 voet € 65 25 min.
Laser behandeling 2 voeten Aanbieding € 95 45 min.
Afspraak maken

Een behandeling bij de huidtherapeute
Speciaal opgeleid en kwaliteitgeregistreerd

De huidtherapeuten werkzaam bij Blush Skin Clinic zijn aangesloten bij Cosmetique Totale. Hierdoor bent u verzekerd van deskundig advies en de juiste behandeling.

Dankzij deze samenwerking kan onze huidtherapeut ook op doktersvoorschrift werken en worden veel behandelingen van de huidtherapeut bij Blush Skin Clinic door de zorgverzekeraars vergoed. Vraag bij uw volgende afspraak om meer informatie hierover.

De huidtherapeuten bij Blush Skin Clinic te Eelde-Groningen zijn HBO geschoold en geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. Tevens zijn zij lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH).

Logo cosmetique totale Logo cosmetique totale Logo cosmetique totale

Gerelateerde behandelingen

Kijk eens op de volgende pagina's voor meer informatie gerelateerd aan kalknagels laseren.

Een pedicure behandeling kan veel betekenen bij voetklachten en zorgt voor gezonde en mooie nagels en voeten.