In het decembernummer van het tijdschrift Entrepreneur is heb ik een column mogen schrijven over het taboe rondom huidveroudering. Lees hieronder het volledige artikel.

Plastic fantastic. Het lijkt wel alsof we in een wereld leven waarin alles perfect moet zijn: de perfecte baan, de perfecte partner én het perfecte uiterlijk. De druk om altijd de beste kant van jezelf te laten zien en het streven naar Social media draagt hier zijn steentje aan bij. Door de luiken van Instagram en Facebook worden we constant geconfronteerd met voor- en na foto’s van transformaties door zelfverklaarde fitness goeroes, prachtige kiekjes van mooie jonge meisjes op exotische bestemmingen en advertenties voor (te) dure detox-kuren die beloven je binnen 10 dagen in een strakkere en betere versie van jezelf te veranderen. Een populair account? Dr. Miami Land, een plastisch chirurg die je via grafische filmpjes en foto’s meeneemt in het dagelijks reilen en zeilen in de praktijk. Celebrities voeden in deze trends door je mee te nemen in hun wereld, waarin we voornamelijk gladde huiden, stralend witte tanden en afgetrainde lijven zien.

Mijn punt hier: leven we misschien in een wereld waarin alles té perfect moet zijn? Wordt ons een niet realistische spiegel voor gehouden en slaan we door in onze esthetische wensen? Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut niet tegen het willen verfraaien van het uiterlijk en medisch-esthetische ingrepen (ik ben immers niet voor niets een beauty instituut gestart). Integendeel, ik geloof dat bijvoorbeeld Botox en Fillers kunnen helpen het uiterlijk te verzachten en je natuurlijke schoonheid kunnen versterken. Natuurlijk is hier echter het sleutelwoord. Het is het “forever young” principe wat me tegenstaat. Zo mooi mogelijk ouder worden willen we allemaal, maar is het echt zo erg als er hier en daar een rimpel tevoorschijn komt? Ouder worden zou geen taboe moeten zijn, het is iets om te vieren!

Binnen Blush Clinic proberen we hier dan ook een goede balans in te creëren. Huidverjonging is een belangrijke pijler binnen ons instituut, echter alles met mate. Zoals het echte nuchtere Hollanders betaamt werken we voornamelijk via het principe “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Er bestaan inmiddels zoveel technieken op de markt om de huid op een natuurlijke manier te verjongen zonder dat daar naalden en ingrepen aan te pas hoeven te komen. Denk bijvoorbeeld aan de bindweefselmassage, (chemische) peelings en huidverbeterende cosmetica. Door het maken van een persoonlijk plan van aanpak, gebaseerd op de conditie en de behoeften van je huid kunnen we op deze manier tot een prachtig resultaat komen. Heb je wel behoefte aan iets extra’s? Dan bieden we ook de mogelijkheid om een behandeling bij een van onze cosmetisch artsen te ondergaan. We streven hierbij altijd naar een natuurlijk resultaat en een synergetische werking met onze technieken voor huidverbetering. Zoals een schoon canvas leidt tot een mooier schilderij, zorgt een goede huidconditie voor een mooier resultaat van onder andere Botulinum Toxine en Fillers.

Het meest belangrijke in dit verhaal? Dat jij goed in je vel zit, letterlijk en figuurlijk. Of dit met of zonder rimpels is mag je natuurlijk lekker helemaal zelf weten. En mocht je de natuurlijk een handje willen helpen, dan staan ik en mijn team bij Blush voor je klaar.

Afbeelding als illustratie bij artikel Column Edwina in Entrepreneur magazine
Afbeelding als illustratie bij artikel Column Edwina in Entrepreneur magazine

Gerelateerd

Kijk ook eens op de volgende pagina's voor meer informatie.

Geen documenten gevonden.